به طور کلی دو نوع انرژی الکتریکی مختلف وجود دارد. نوع اول که جریان مستقیم (DC) هستند و توسط باتری‌ها و پانل‌های خورشیدی و غیره تأمین می‌شود. این نوع نیرو به طور عمده توسط کالاهای دیجیتالی کوچک با تخته مدار و غیره استفاده می‌شود.
نوع دیگر قدرت، جریان متناوب (AC) است که از طریق پریز برق تأمین می‌شود و این نوع به طور معمول برای تأمین برق وسایل بزرگتر استفاده می‌شود. هر دو نوع قدرت دارای کاربردها و محدودیت‌های خود هستند، بنابراین با تبدیل این دو انرژی به یکدیگر می‌توان حداکثر استفاده از آنها را داشت. حال اینورتر قدرت یا اینورتر قطعه‌ای است که مبدل برق است و جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تغییر می‌دهد.​​​​​​​

عمکرد اینورتر
یک اینورتر قدرت، جریان DC را از یک باتری به برق AC معمولی تغییر می‌دهد و هرگز هیچ نوع نیرویی تولید نمی‌کند زیرا این نیرو توسط منبع DC تولید می‌شود. اینورتر در واقع یک قطعه کاملاً مستطیل شکل جمع و جور از تجهیزات الکترونیکی است که معمولاً با ترکیبی از باتری‌های قلاب شده به صورت موازی یا تنها با یک باتری 12 ولت یا 24 ولت تغذیه می‌شود. به نوبه خود، این باتری‌ها می‌توانند توسط ژنراتورهای گازی، موتورهای اتومبیل، پنل‌های خورشیدی یا هر منبع تغذیه معمولی شارژ شوند.
ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی و فرکانس به طراحی آن اینورتر بستگی دارد.اینورترهای برق 100٪ الکترونیکی هستند و یا می‌توانند ترکیبی از اجزای مکانیکی مانند تجهیزات دوار و مدارهای الکترونیکی باشند.
اینورتر حاوی مدارهای مختلفی است تا به طور خودکار بتواند در موقعیت‌های مختلفی قرار گیرد. بخش کنترل و هدایت خودکار، شرایطی مانند بار اضافی، گرمای بیش از حد، باتری کم، شارژ بیش از حد و غیره را به شدت تحت کنترل دارد و ممکن است باتری را خاموش و یا به حالت شارژ تغییر دهد.

اینورتر چیست

کاربرد اینورتر
اینورتر یک قطعه از تجهیزات است که قادر است کنترل متغیر دقیقی از سرعت یک موتور را ارائه دهد. اینورترها معمولاً در طیف گسترده‌ای از تجهیزات صنعتی مانند چاپخانه، فن، پمپ، تسمه نقاله، تجهیزات پردازش مواد غذایی و ماشین آلات ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اگرچه در بسیاری دیگر همچون انواع دستگاه‌ها، چراغ‌های روشنایی، وسایل آشپزخانه، مایکروویو، ابزارهای برقی، تلویزیون‌ها و رایانه‌ها نیز استفاده می‌شوند.
اینورترهای مدرن امروزه از لحاظ طراحی با ویژگی‌های اضافه شده مانند رابط‌های USB، اترنت، استفاده در سیستم‌های خورشیدی و به عنوان منبع تغذیه بدون وقفه  UPS، متنوع‌تر هستند. هدف اصلی این است که اطمینان حاصل شود آنها کاربر پسند و همه‌کاره هستند و کاربران را قادر می‌سازد از کنترل از راه دور استفاده کنند. هرچه اینورترها پیشرفت بیشتری پیدا کرده و به طور مداوم به سطح کارایی پیشرفته‌ای برسند، این دستگاه ها در مدل‌های کاربردی‌تر و کوچکتر ایجاد می‌شوند.
​​​​

انواع اینورترها

به طور کلی اینورترها به دو نوع تک فاز و سه فاز تقسیم می‌شوند:

  • اینورتر تک فاز:
    اینورترهای تک فاز به دو نوع اینورتر نیم‌پل و اینورتر تمام‌پل دسته بندی می‌شوند.

  • اینورتر نیم‌پل:
    اینورتر نیم‌پل یک قطعه اصلی در اینورتر تمام پل است. با دو سوئیچ ساخته می‌شود که در آن هرکدام از خازن‌های خود دارای ولتاژ   o/p  است که معادل Vdc2 می‌باشد. علاوه بر این، سوئیچ ها یکدیگر را متعادل می‌کنند، اگر یک سوئیچ فعال شود سپس به طور خودکار سوئیچ دیگر غیرفعال می‌شود.

  • اینورتر تمام‌پل:
    مدار اینورتر تمام‌پل جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کند که این را می‌توان با باز و بسته کردن سوئیچ‌ها در سری صحیح به دست آورد. این نوع اینورتر دارای حالت‌های عملکردی متفاوتی است که به سوئیچ‌های بسته بستگی دارد.

  • اینورتر سه فاز:
    اینورتر سه فاز ورودی DC را به یک خروجی AC سه فاز تبدیل می کند. سه بازوی آن به طور معمول با زاویه 120 درجه باز می‌شوند تا منبع تغذیه‌ای سه فاز ایجاد شود. سوئیچ‌های اینورتر هرکدام نسبت 50٪ دارند نسبت و سوئیچینگ می باشد می‌تواند بعد از هر T / 6 از زمان T انجام شود. سوئیچ های مورد استفاده در اینورتر یكدیگر را تكمیل می‌كنند.
    ​​​​​​​

شکل زیر یک مدار برای یک اینورتر سه فاز را نشان می‌دهد. این چیزی نیست جز سه اینورتر تک فاز که در همان منبع DC قرار دارند. ولتاژ قطب در اینورتر سه فاز با ولتاژ قطب در اینورتر نیم‌پل تک فاز برابر است.​​​​​​​

نقشه مدار اینورتر
​​​​​​​مدارهای الکتریکی اساسی بسیاری برای دستگاه‌های برق، ترانسفورماتور و دستگاههای سوئیچینگ وجود دارد. با استفاده از انرژی ذخیره شده در منبع DC مانند باتری، می توان DC را در AC تغییر داد. کل فرآیند را می‌توان با کمک دستگاه‌های سوئیچینگ که دائماً روشن و خاموش هستند، انجام داد و سپس با ترانسفورماتور تبدیل کرد.
​​​​​​​​​​​​​ولتاژ ورودی DC را می‌توان با استفاده از دستگاه‌های قدرت مانند MOSFET و در غیر این صورت ترانزیستورهای برق، روشن/ خاموش کرد. ولتاژ در حال تغییر، ابتدا باعث ایجاد ولتاژ متناوب در سیم پیچ نهایی می‌شود. کار ترانسفورماتور معادل یک آمپلی‌فایر است که در آن می‌توان خروجی را از منبع ولتاژ، توسط باتری‌ها به 120 ولت و در غیر این صورت به 240 ولت افزایش داد.​​​​​​​

سبد خرید